Onze zoektocht naar de beste toekomst voor twee woningtypes

Voor Woningstichting Anna Paulowna was het bekend dat 2 woningtypes behoorlijk verouderd waren. Al een tijdje werd nagedacht over een nieuwe toekomst die zich afspeelde tussen sloop met vervangende nieuwbouw tot het volledig vervangen van dak, vloer en gevel.

Mooi vergelijk van de vele varianten

Overwegingen gingen veelal op gevoel en ook aannemers en installateurs konden niet vertellen welke keuzes nu de beste zouden zijn. Het NEST-model van TheEarlyBirds bracht uitkomst. Diverse varianten werden inzichtelijk gemaakt waardoor gefundeerde keuzes kunnen worden gemaakt voor het isolatieniveau, de warmtetechniek en de energieopwekking.

TheEarlybirds

Dennis van der Lee
hoofd Wonen & Vastgoed

Dennis van der Lee van Woningstichting Anna Paulowna:

“Voor twee woningtypen stonden alle opties open in onze zoektocht naar de beste toekomst. Dat varieerde van een minimale aanpak, het vervangen van de hele gebouwschil tot vervangende nieuwbouw.
TheEarlybirds hebben ons laten zien welke combinatie van investeringen in gebouwschil en installaties tot het meest optimale pakket zou kunnen leiden. Hierdoor hebben wij theoretisch inzicht gekregen in de verschillende verduurzamingsvarianten en ‘no-regret’ maatregelen voor deze woningtypen.
Wij hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren.”